50 Pounds Gin

€ 42,95

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Over dit artikel

Deze 50 Pounds wordt gemaakt in kleine batches in een pot still van de legendarische John Dore Ltd Company, gedistilleerd door de  gerenommeerdeThames Distiller in  Zuid-Oost Londen. Daarna wordt hij gebotteld  in Jérez de la Frontera door Sanchez Romate, een gereputeerde sherry-bodega die naast een reeks schitterende sherry’s ook enkele distilaten maakt.

De merknaam ‘Fifty Pounds’ dateert uit de 18de eeuw, toen Engeland geregeerd werd door koning George II. Er werd toen zoveel illegale gin gestookt dat de volksgezondheid eronder begon te lijden. Om hieraan een eind te maken,  stemde het Parlement een belasting van 50 pond per stokerij – the Gin Act uit 1736. Veel van de kleine stokerijen konden die taks niet betalen en gingen failliet. Het recept van deze gin verdween enkele generaties lang en werd door afstammelingen nieuw leven ingeblazen  : de 50 Pounds.

Deze gin is het resultaat van een zorgvuldig geselecteerd en geheim mengsel van kruiden, specerijen en fruit in combinatie met 3 maal destilleerde graanalcohol. Dit mengsel wordt vervolgens een vierde maal gedistilleerd en gefilterd om een uitzonderlijke zuivere, zachte en kruidige gin te bekomen. De perfecte integratie van de aromatische extracten in de graanalcohol bezorgen deze gin zijn complexe persoonlijkheid en maken hem tot een toonbeeld van een London Dry Gin.

Inhoud: 70 cl Alcoholvolume: 43.5 % 


€ 42,95

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over dit artikel? Stel ze gerust

Deel dit artikel

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering vanaf 100€

Gelijkaardige artikels geslecteerd door onze specialisten

Les Sorts Olijfolie 0.5L

€ 9,60

Lees meer over dit artikel
Bienteveo Olijfolie 0.5L

€ 12,90

Lees meer over dit artikel
Cardenal Mendoza

€ 44,10

Lees meer over dit artikel