Cardenal Mendoza

€ 44,10

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Over dit artikel

Deze schitterende brandy wordt gemaakt sinds 1887. Toenertijd exclusief voor de Sanchez Romate familie - vergelijk het met de Sacristia's bij de sherry. Ondertussen - gelukkig - beschikbaar gemaakt voor ons, liefhebbers van lekker dingen. De Cardenal wordt algemeen beschouwd als één van de beste brandy's van Spanje.

Airèn, 2 x gedistilleerd tot een alcohol Vol% van 65%. Dit distillaat wordt dan aangelengd tot 40 Vol% en 3 jaar bewaard op Amerikaanse eiken vaten. Daarna begint pas de echte rijping van 15 jaar op oude Oloroso  en PX vaten. Gedurende heel dat traject wordt geen enkele kunstmatige toevoeging gebruikt (wat wel degelijk zou mogen). 

De naam Cardenal Mendoza is een eerbetuiging aan Cardinal Pedro Gonzàlez Mendoza (1423 - 1495) die een belangrijke rol speelde in het aanbevelen van Columbus bij het Spaanse Hof en ook hulp leverde bij de beslissende slag tegen de Moren, bij Granada.

En wat de brandy zelf betreft : rond, vol, zacht, complex, rijk , zwoel... met aroma's van rozijnen, chocolade, karamel en een duidelijke Olorosotoets. 

Inhoud : 70cl. Alcoholvolume : 42%


€ 44,10

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over dit artikel? Stel ze gerust

Deel dit artikel

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering vanaf 100€

Gelijkaardige artikels geslecteerd door onze specialisten

Les Sorts Olijfolie 0.5L

€ 9,60

Lees meer over dit artikel
Bienteveo Olijfolie 0.5L

€ 12,90

Lees meer over dit artikel