Blog

Wine & food pairing: geschreven op ziel en lijf van sherry.

Sherry ·

Er bestaan vele verhalen over dit thema. Sommige wild, andere heel gefundeerd, dikwijls interessant en leerzaam. Er bestaan hopeloos vastgeroeste ideeën - denk maar aan het koppige dogma dat bepaalt dat kaas moet trouwen met rode wijn. Zelfs de meeste verlovingen zijn voorbarig! ... Lees meer

Sherry: op ontdekkingstocht naar de vergeten wijnschat van Spanje.

Sherry ·

Vanaf vandaag zullen wij u met de regelmaat van een Helvetische klok bedienen met info over deze wonderlijke dranken, met boeiende verhalen en histories uit het verre Andalusië, inzichten in een bijna magisch productieproces, met lekkere combinaties van sherry en gerecht. ... Lees meer

Cava, ça va ? Ca va !!

Cava ·

Nogal wiedes, zal u zeggen, het komt uit de pen van een invoerder van Spaanse wijnen! Maar dan kent u ons nog niet goed. De deontologie staat met stip in ons vaandel geschreven en als we dan al eens een vergelijking maken, dan is dat om één en ander duidelijk te maken. Niet om een product onrecht aan te doen. En nog : als wij bedenkingen zouden hebben bij iets wat gebeurt in onze eigen Spaanse stal, dan leest u dat ook. Nuance boven alles. ... Lees meer

Cota 830 wint Golden Bacchus Award. En nog : een mening over wijncompetities ...

Rode wijn ·

De Cota 830 van 40 Grados Norte Bodega beloond werd met meer dan 92 punten, een schitterende score - de beste zelfs onder de deelnemende Valenciaanse wijnen. ... Lees meer

Masaveu-wijnen scoren schitterend in laatste editie Restauradores !

Wijnen ·

Restauradores is een gerespecteerd Spaans magazine dat jaarlijks een lijst opmaakt van de beste Spaanse wijnen. We beseffen dat een mens moet oppassen met dat soort lijstjes maar toch... ... Lees meer