Bernabe Navarro - DO Alicante

Wij waren verrast door de wijnen van Bodegas Bernabe Navarro. Het is een familiebedrijf, gelegen op 750m hoogte, met 40 ha wijngoed , aangeplant met wijnstokken van meer dan 40 – 50 jaar. Uitsluitend gebruik van franse eiken vaten. Hun wijnen krijgen jaar na jaar Spaanse en internationale topratings.

DO Alicante : de naam Alicante roept onmiddellijk associaties op met populaire vakantieoorden, waar men liefst voor een zorgeloze strandvakantie kiest. Maar het is ook één van de kwaliteits DO’s die meer doen dan ongecompliceerde drinkwijntjes produceren. Onze wijnen zijn daar de stille, maar lekkere getuigen van.

Geografisch bereikt het binnenland snel hoogten van 750m en de zeebries zorgt voor de nodige tempering van de zomerse hitte.  In de afgelopen tien jaar heeft D.O. Alicante in toenemende mate respect verdiend voor zijn nieuwe lichte, frisse wijnen en interessante rode wijnen, geproduceerd door vooruitstrevende bodega’s. 
Het wijngebied kan in twee contrasterende delen worden opgesplitst. Het grootste deel ligt in de droge vallei van de Vinalopórivier, die zich uitstrekt achter de stad Alicante  (in het dialect van Valencia ook Alacant genoemd). Hier deelt de Monastrelldruif de wijngaarden met nieuwe druivensoorten. Het tweede en kleinere deel, dat in 1987 in de D.O. werd opgenomen, is La Marina aan de noordkust, waar Moscateldruiven welig tieren in het warme en vochtige klimaat. 
Naast de nieuwe rode wijnen uit dit gebied, is de klassieke dessertwijn uit Alicante, Fondillon, een eeuwenoud exportartikel en deze geniet momenteel een opleving. Deze traditionele wijn wordt gemaakt van druivensoorten die aan de wijnstok overrijp mogen worden; hij heeft een hoog alcoholpercentage en kleurt van rood naar bruin naarmate hij ouder wordt.

 

Beryna Selecciòn


€ 19,90


Verpakt per 6 flessen: € 119,40
Lees meer over dit artikel
Overzicht rode wijn
Beryna ( Promotie 5 + 1 gratis )


€ 11,90


Verpakt per 5 flessen: € 59,50
Lees meer over dit artikel
Overzicht rode wijn