Can Rafols dels Caus - DO Penedès

n 1979 besloot Carlos Esteva om te gaan wonen in het grootvader's landhuis in de heuvels van de zuidelijke Penedès. Geleidelijk aan werd het eerder bouwvallige huis gerestaureerd en werden ook de wijngaarden heraangeplant. Het landgoed beslaat 450 ha, waarvan 50 ha wijngaarden. Er wordt exclusief gewerkt met organische meststoffen, geen insecticides. De ondergrond is zeer arm en kalkhoudend, met vele fossiele resten van zeedieren. De opbrengst is laag, geoogst op een versnipperd geheel van kleine percelen waarvan beste op de heuvelruggen gelegen zijn. De oogst is dus manueel. Topkwaliteit zowel in cava, witte als rode wijnen. Geregeld geklasseerd bij de beste wijnen van Spanje. Een eigengereide keuze van druivensoorten en vinificatie- rijping met bewust beperkt gebruik van vatlagering.

DO Penedès. ( Catalonië ). Een van de grote producentenregio’s van Spaanse wijnen. De wijnbouwers worden er gedreven door de opbrengsten van de verschillende cava-variëteiten en excellente rendementen ( met behoud van kwaliteit !!) van de vele franse variëteiten die hier aangeplant zijn. Wij kozen een bodega die gelegen is in het Massif Garaf een natuurpark, dicht bij zee, dat wordt gekenmerkt doo een ondergrond van voornamelijk kalksteen.

Penedès wordt al lange tijd geassocieerd met vooruitstrevende wijngaarden en wijnmakerijen. In de jaren ’70 van de 20e eeuw was het het eerste gebied in Spanje dat roestvrijstalen materiaal en koudevergisting gebruikte. Sinds die tijd maken de producenten in Penedès prachtige moderne wijnen door inheemse – en Franse druiven met elkaar te blenden. 
De producenten worden geholpen door de variatie in hoogtes, landschappen en microklimaten waardoor veel verschillende druivensoorten het hier prima doen. Recentelijk is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het terughalen van oude inheemse soorten, naar de ontwikkeling van geïntegreerde en biologische wijnbouwtechnieken en is er geëxperimenteerd met nieuwe druivensoorten en diverse plantdichtheden. In de belangrijkste stad van het gebied, Vilafranca del Penedès, is een wijnmuseum gevestigd.

 

El Rocallis


€ 33,40


Verpakt per 6 flessen: € 200,40
Lees meer over dit artikel
Overzicht witte wijn
30°Anniversario Cabernet Franc


€ 31,80


Verpakt per 6 flessen: € 190,80
Lees meer over dit artikel
Overzicht rode wijn
La Calma


€ 33,40


Verpakt per 6 flessen: € 200,40
Lees meer over dit artikel
Overzicht witte wijn
Gran Caus Blanco


€ 15,95


Verpakt per 6 flessen: € 95,70
Lees meer over dit artikel
Overzicht witte wijn