Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena

Wij ontdekten dit domein door zijn uitstekende cava’s (zie D.O. Cava). Later volgde ook een aantal uiterst aangename en redelijk geprijsde kwaliteitswijnen met de lokale, fruitige Bobaldruif in de hoofdrol.

Het wijnhuis Dominio de la Vega is ontstaan nadat het de faciliteiten van de oude huis-wijnmakerij Conde de Villamar in ere had hersteld. Conde de Villamar werd gebouwd door graaf Ferrer de Plegamans in de vroege 18e eeuw. De wijnmakerij is volledig gerestaureerd en uitgerust met de nieuwste technologieën, maar de oude regionale tradities behouden hun waarde. De oude ondergrondse "trullos" en reservoirs worden momenteel gebruikt als rijpingskelders die nog altijd een plaats van zacht licht en rust zijn. Dominio de la Vega is een echte familie wijnmakerij met een onderscheiden en  pionierend profiel dat een tijdperk in de productie van kwaliteitswijnen in de regio heeft gemarkeerd. In 1982 werd begonnen met de productie van Cava in de omgeving. Een paar jaar later bottelden ze als eerste een hoogwaardige 100% Bobal wijn. 

Dominio de la Vega maakt wijnen en cava's op een traditionele, meest natuurlijke manier, met respect voor het milieu en zonder gebruik te maken van allerlei agressieve behandelingen of industriële processen. De druiven worden altijd in het donker geoogst. De wijnen worden daarna, volgens de onveranderde traditie van dit wijnhuis, op een donkere, serene plaats bewaard waar ze in alle rust de juiste verouderingsperiode mogen doormaken.

De aangename wijnen van dit mooie wijnhuis hebben een zeer authentieke expressie van het terroir met de modderige, maar o zo geschikte kleibodem.

Het wijnhuis is gespecialiseerd in kwaliteitswijnen uit de D.O. Utiel-Requena en garandeert een eigen, onderscheiden karakter. Al hun monocépage  Bobal-wijnen behoren tot de beste uit de regio. De fantastische cavas van Dominio de la Vega kregen van Robert Parker zelfs een “Excellent” rating en werden door verenigingen van oenologen en sommeliers genoemd als “beste cava in Spanje”.

Wijnhuis Dominio de la Vega is gelegen in San Antonio Requena in het westelijke gedeelte van de Spaanse provincie Valencia op zo'n 700-900 meter boven zeeniveau. De steenachtige bodems zijn rijk aan kalksteen en klei, wat resulteert in een zeer productieve wijnstok met een lage opbrengst maar wel met druiven van hoge kwaliteit. Het klimaat is Mediterraan en heeft door de hoge ligging en afstand van de zee continentale kenmerken: lange en koude winters, korte zomers, lage regenval en overvloedige zonneschijn. Een zeer bevoorrechte plaats om een wijngaard te hebben.

 

D.O. Utiel - Requena: Deze DO ligt op de centrale hoogvlakte (meseta) in het binnenland, ten westen van Valencia. Met 40.000 hectaren wijngaarden, een goeie 7000 wijnbouwers en 110 erkende bodegas, is dit één van de grootste wijnstreken van Spanje. Gelegen in het westen van de provincie Valencia met een, voor dit land, eerder getemperd klimaat zowel in zomer als winter. “De” inheemse druif is Bobal. Verder mogen er ook Cencibel (= Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon en Garnacha Tinta verwerkt worden.

 

Dominio de la Vega Pinarejo Cuvée Prestige Brut Nature Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 23,95


Verpakt per 6 flessen: € 143,70
Meer over deze cava
Overzicht cava
Rosado Mirame Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 10,80


Verpakt per 6 flessen: € 64,80
Meer over deze rosé wijn
Overzicht rosé wijn
Paraje Tornel Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 13,50


Verpakt per 6 flessen: € 81,00
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Finca la Beata Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 30,50


Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Dominio de la Vega Intimissimo Extra Brut Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 9,95


Verpakt per 6 flessen: € 59,70
Meer over deze cava
Overzicht cava
Bobal en Calma Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 9,95


Verpakt per 6 flessen: € 59,70
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Dominio de la Vega Garnacha Viña Vieja Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 9,95


Verpakt per 6 flessen: € 59,70
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Dominio de la Vega Expression Rosado Brut Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 12,90


Verpakt per 6 flessen: € 77,40
Meer over deze cava
Overzicht cava
Dominio de la Vega Brut Reserva Especial Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 22,90


Verpakt per 6 flessen: € 137,40
Meer over deze cava
Overzicht cava
Dominio de la Vega Authentique Brut Nature Dominio de la Vega - D.O. Utiel-Requena


€ 14,40


Verpakt per 6 flessen: € 86,40
Meer over deze cava
Overzicht cava