Fillaboa - D.O. Rias Baixas

Galicië roept onmiddellijk een associatie op met een rijke, gevarieerde visvangst en vooral,met
schaaldieren. Zoals zo dikwijls gaat de lokale wijn perfect samen met de lokale verskeuken.
Druivensoort nummer 1 in Galicië is de eigen Albariño. De Rias Baixas wijnen zijn droge witte wijnen met een licht zilte toets, de wijngaarden van bodegas Fillaboa liggen trouwens nauwelijks enkele km. van de kust.
Het Fillaboa domein is zuidelijk georienteerd, net boven de grens met Portugal. De reputatie van de Fillaboa wijnen is er één van topkwaliteit. Niet voor niets werd de Fillaboa Joven 2003 geselecteerd als de witte wijn voor het huwelijksfeest van prins Felipe met Doña Laetitia. De Selección Monte Alto 2003, werd door de Spaanse wijnpers als beste witte wijn van het jaar 2005 gekozen.
Fillaboa maakt, samen met Murua uit Rioja en Pagos de Araiz uit Navarra, deel uit van het Masaveù-concern, één van Spanje's grotere bouwmaterialenconglomeraten. Maar in tegenstelling tot wat helaas te dikwijls gebeurt, wil de Masaveù-familie de eigenheid van de wijnen bewaren. Ze zorgen voor de juiste investeringen in materiaal, een gedegen infrastructuur - u moet de bodegas zeker bezoeken als u in de buurt zou zijn, het zijn pareltjes, ook op cultureel gebied -  en moedigen verder de oorspronkelijke wijnbouwers aan om hun kennis en bezieling uit te diepen en daarmee ook gewoon verder te gaan met het maken van schitterende wijnen.
De Fillaboawijnen worden gemaakt door Isabel Salgado, een in Spanje zeer gerespecteerde oenologe.

 

 

La Fillaboa 1898 - cuarto saca. Fillaboa - D.O. Rias Baixas


€ 32,80


Verpakt per 3 flessen: € 98,40
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Fillaboa Selecciòn Monte Alto Fillaboa - D.O. Rias Baixas


€ 19,90


Verpakt per 6 flessen: € 119,40
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Fillaboa Joven Fillaboa - D.O. Rias Baixas


€ 15,80


Verpakt per 6 flessen: € 94,80
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn