Forlong - Tierra de cádiz

Rocio Áspera en Alejandro Narváez, een jong koppel met een achtergrond in economie en marketing...ze hadden ( en hebben ! ) een passie, een droom die min of meer uitkwam toen Rocio's vader in 2007 een hectare land kocht en er wijnstokken op plantte. Forlong werd gesticht in 2009, Alejandro begon aan studies oenologie en wijnbouw ( tot in Bordeaux )  en Rocio specialiseerde zich in wijnbouw in warme gebieden , werkte ook  een tijdje voor ons aller Luis Pérez. 

De naam van het huis komt van hun eerste wijngaard in de Pago Balbaina Baja in El Puerto. Die wijngaard was ooit eigendom van Charles Forlong, Brits vice-consul en vennoot bij de allang verdwenen sherrybodega Matthiesen Forlong. Ondertussen werden 2 nieuwe percelen aangekocht: eentje in Balbaina Alta tussen Jerez en Sanlúcar, eentje even ten oosten van Jerez, La Greduela genaamd ( daar worden blauwe druiven aangeplant ). Beide Balbainagronden bestaan uit alabariza, La Gerduela uit kleibodem. In totaal zijn nu 11 ha. aangeplant, maar die zijn nog niet allemaal in produktie.

Forlong maakt gecerticifeerd biologische wijnen. De oorspronkelijke 3000 flessen zijn er nu 60.000. Wijnen worden op verschillende manieren gevinifieerd en gerijpt, op inoxen cuves, houten vaten en enkele grote foeders van klei, tinajas. Druiven : Tintilla, Palomino, PX, Syrah, Cabernet Sauvignon.

Forlong Tintilla (voorlopig uit voorraad) Forlong - Tierra de cádiz


€ 26,90


Verpakt per 6 flessen: € 161,40 Niet op voorraad Beschikbaar: 10/02/2021 Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Forlong La Fleur (50cl.) - slechts 5 flessen beschikbaar Forlong - Tierra de cádiz


€ 34,75


Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Forlong Blanco Forlong - Tierra de cádiz


€ 14,95


Verpakt per 6 flessen: € 89,70
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Forlong 'El Amigo Imaginario' Forlong - Tierra de cádiz


€ 26,90


Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn