Leda - Tierra de Castilla y Léon

Bodegas Leda ( in Tudelo del Duero, een historisch plaatsje net buiten DO Ribera del Duero ) werd in 1998 opgericht door enkele vrienden-wijnfanaten. Onder hen de gebroeders Eduardo en Alberto García, expert-wijnmakers van het eerste uur, met tonnen ervaring en kennis van de tradities in de vallei van de Duero. Eduardo is er nog steeds technisch directeur, verantwoordelijk voor het monitoren van de druiven in hun habitat en voor het proces van het wijn maken. 

Het einddoel van Bodegas Leda is eenvoudig: unieke en exclusieve wijnen die het karakter van de oude Tempranillostokken weerspiegelen. De broers García hebben zich dan ook vooral geconentreerd op het vinden van oude stokken tussen de Toro en Ribera del Duero regio's. Leda heeft vanzelfsprekend eigen wijngaarden. Maar er wordt ook gewerkt met zorgvuldig geselecteerde druiven van telers uit Castilla y Léon. 

De samenwerking met de Masaveu familie ( zie ook Pagos de Araiz, Fillaboa, Murua ) gaf de bodega extra financiële en commerciële moglijkheden, het blijkt een vruchtbare samenwerking die de weg heeft opengelegd voor het maken van de schitterende wijnen die we nu kunnen proeven.

 

Guarda de Leda 2015 Leda - Tierra de Castilla y Léon


€ 43,80


Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Mas de Leda 2010 Leda - Tierra de Castilla y Léon


€ 23,40


Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Leda Viñas Viejas 2004 Leda - Tierra de Castilla y Léon


€ 65,40


Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Leda Viñas Viejas Leda - Tierra de Castilla y Léon


€ 29,80


Verpakt per 6 flessen: € 178,80
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Más de Leda Leda - Tierra de Castilla y Léon


€ 16,90


Verpakt per 6 flessen: € 101,40
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn