Mas Oller - DO Emporda

Mas Oller is een wijndomein dat reeds generaties lang wordt beheerd door de familie Esteva. Carlos Esteva ( eigenaar van het ons welbekende en prestigieuze Can Rafols dels Caus ) redde het domein van de vergetelheid door te investeren in nieuwe technieken, het heraanplanten van de wijngaarden en moderniseren van de gebouwen. 300 jaar nadat het oorspronkelijk werd gebouwd, is Mas Oller één van die bodegas die de essentie en het karakter van de DO Emporda vertalen in excellente wijnen.  Mas Oller is een wijndomein dat reeds generaties lang wordt beheerd door de familie Esteva. Carlos Esteva ( eigenaar van het ons welbekende en prestigieuze Can Rafols dels Caus ) redde het domein van de vergetelheid door te investeren in nieuwe technieken, het heraanplanten van de wijngaarden en moderniseren van de gebouwen. 300 jaar nadat het oorspronkelijk werd gebouwd, is Mas Oller één van die bodegas die de essentie en het karakter van de DO Emporda vertalen in excellente wijnen.  

DO Emporda : Deze DO is ligt in het extreme noordoosten van Catalonië, vlak over de grens met Frankrijk. De streek wordt geconditioneerd door de tramontana wind en de nabijheid van de zee. De winters zijn zacht , de zomers getemperd. De ondergrond bestaat hoofdzakelijk uit arm graniet. De ”inheemse “ druif is Garnacha, die dikwijls in combinatie met de klassieke franse druiven wordt aangeplant.

Wijnbouwers en wijnmakers in de wijngaarden van de Ampurdán – in het Catalaans Empordà genoemd – hebben hun aandacht gericht op gezondere wijnstokken en nieuwe vergistingstechnologieën. Als gevolg hiervan belooft dit gebied een producent van hoogkwalitatieve wijnen te worden. 
Hoewel dit gebied oorspronkelijk veel coöperaties kent, duiken er steeds meer kleine familiebodega’s op, vaak geleid door jonge oenologen. Ook zij vernieuwen de wijnbereidingsmethodes. 
Oorspronkelijk waren zoete, niet-versterkte wijnen de specialiteit van het gebied, net zoals net over de grens in Frankrijk, maar tegenwoordig krijgen de bodega’s steeds meer erkenning voor hun moderne, jonge rode wijnen.

 

 

Mas Oller Mar


€ 12,90


Verpakt per 6 flessen: € 77,40
Lees meer over dit artikel
Overzicht witte wijn