Pagos de Araiz - DO Navarra

Binnen de Spaanse wijnregio’s staat de DO Navarra voor moderne, goede, toegankelijke en jong drinkbare wijnen van, meestal, werelddruiven. Dit wijngebied op de zuidelijke flanken van de Pyreneeën, trekt steeds meer investeringen aan, onder andere ook deze splinternieuwe bodega van de  Masaveu-familie, die ook wijngaarden beheert in Rias Baixas ( Fillaboa ) en Rioja.

Wij werden gecharmeerd door hun Roble-wijn, die met vakmanschap werd gecreëerd en reeds bij zijn aantreden onmiddellijk een zilveren medaille kreeg opgespeld op het Spaanse Iberwine concours. Ondertussen hebben wij ons gamma uitgebreid met de meer complexere wijnen, steeds met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Pagos de Aráiz ligt in de Ribera Alta, vlakbij het prachtige middeleeuwse stadje Olite dat fungeert als een belangrijk wijncentrum voor de regio.

 

DO Navarra : Deze streek is gelegen aan de zuidelijke uitlopers van de Pyrenëen en grenst aan Rioja. De DO is gezegend met uiterst moderne wijntechnologiën, met bodegas die pas na de Spaanse toetreding tot de EEG ( 1986) werden gesticht, met ruime subsidies en een aanbeveling van de Spaanse landbouw-autoriteiten om te kiezen voor internationale druiven (Chardonnay, Cabernet, Merlot…) met het opzet zo de  regio op de exportmarkt te zetten. 

De autonome regio Navarra loopt via een groot scala aan verschillende landschappen van de centrale Pyreneeën tot de Ebrovallei. Spectaculaire bergen in het noorden lopen via groene, zachtglooiende uitlopers over naar een droge vlakte in het zuiden. De wijngaarden van de D.O. Navarra liggen in het zuidelijke deel van de regio tussen Pamplona en de vlakten. 

Tot de jaren ’80 van de 20e eeuw stond Navarra, producent van rode -, witte-  en rosé wijn, het meest bekend om zijn traditionele roséwijn, maar sinds die tijd heeft het zich ontwikkeld als één van Spanje’s meest doorgewinterde wijnbouwgebieden. 
Deze ontwikkeling is grotendeels te danken aan het werk van het ‘Estación de Viticultura y Enología de Navarra’ (het Wijnbouw- en Oenologisch Onderzoeksstation van Navarra). Dit centrum, dat is opgericht door de regionale overheid bij Olite, verzorgt onderzoek en opleidingen op het gebied van wijnbouw en vinificiatie. Het heeft er in grote mate aan bijgedragen dat de D.O. zich heeft ontwikkeld tot een producent van een zeer grote diversiteit aan wijnen, zoals er maar weinig in Spanje zijn. Dientengevolge maakt Navarra tegenwoordig zowel rode -, witte –, rosé – als Moscatelwijn van hoge kwaliteit. 

 

Araiz Joven Pagos de Araiz - DO Navarra


€ 5,95


Verpakt per 6 flessen: € 35,70
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Araiz Rosado Palido Pagos de Araiz - DO Navarra


€ 8,40


Verpakt per 6 flessen: € 50,40
Meer over deze rosé wijn
Overzicht rosé wijn
Araiz Rosado Pagos de Araiz - DO Navarra


€ 7,40


Verpakt per 6 flessen: € 44,40
Meer over deze rosé wijn
Overzicht rosé wijn
Blaneo Chardonnay - nog 10flessen beschikbaar Pagos de Araiz - DO Navarra

Nu slechts:
€ 9,00
Normaal: €12,85
Uw voordeel: 30%

Verpakt per 6 flessen: € 54,00
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Araiz Crianza Pagos de Araiz - DO Navarra


€ 8,90


Verpakt per 6 flessen: € 53,40
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn
Araiz Roble Pagos de Araiz - DO Navarra


€ 6,95


Verpakt per 6 flessen: € 41,70
Meer over deze rode wijn
Overzicht rode wijn