Principe de Viana - DO Navarra

De naam van deze bodega is rechtstreeks verbonden met één van de vele histories uit het Spaanse Koninkrijk van de 15de Eeuw. Carlos III van Navarra gaf zijn pasgeboren kleinzoon ( vanzelfsprekend ook 'n Carlos ) de onuitgegeven titel Principe de Viana. Hij koesterde immer de grote hoop dat zijn kleinzoon ooit de koninklijke troon zou verwerven. De geschiedenis koos echter een andere weg: na de dood van zijn moeder, rechtmatige erfgename van Carlos III,  werd de kleine Carlos door zijn eigen vader onterfd en moest op de vlucht. Een lange, rechtenloze tocht langs Parijs, Rome, Napels bracht hem tot in Barcelona waar hij tenslotte stierf. Sindsdien staat de titel Principe de Viana symbool voor traditie, continuïteit en renovatie.

Volgens deze principes werd in 1983 deze bodega opgericht in Murcante, en in slechts 30 jaar is die gegroeid tot één van de meest prestigieuze en gerenommeerde in Navarra. Principe de Viana is één van die grotere  wijnbedrijven (zeker als je het vergelijkt met de meeste bodega's in ons assortiment-ze hebben zelfs een eigen tonnenmakerij) waar kwaliteit hoedanook altijd op de eerste plaats komt.

DO Navarra : Deze streek is gelegen aan de zuidelijke uitlopers van de Pyrenëen en grenst aan Rioja. De DO is gezegend met uiterst moderne wijntechnologiën, met bodegas die pas na de Spaanse toetreding tot de EEG ( 1986) werden gesticht, met ruime subsidies en een aanbeveling van de Spaanse landbouw-autoriteiten om te kiezen voor internationale druiven (Chardonnay, Cabernet, Merlot…) met het opzet zo de  regio op de exportmarkt te zetten. 

De autonome regio Navarra loopt via een groot scala aan verschillende landschappen van de centrale Pyreneeën tot de Ebrovallei. Spectaculaire bergen in het noorden lopen via groene, zachtglooiende uitlopers over naar een droge vlakte in het zuiden. De wijngaarden van de D.O. Navarra liggen in het zuidelijke deel van de regio tussen Pamplona en de vlakten. 

Tot de jaren ’80 van de 20e eeuw stond Navarra, producent van rode -, witte-  en rosé wijn, het meest bekend om zijn traditionele roséwijn, maar sinds die tijd heeft het zich ontwikkeld als één van Spanje’s meest doorgewinterde wijnbouwgebieden. 
Deze ontwikkeling is grotendeels te danken aan het werk van het ‘Estación de Viticultura y Enología de Navarra’ (het Wijnbouw- en Oenologisch Onderzoeksstation van Navarra). Dit centrum, dat is opgericht door de regionale overheid bij Olite, verzorgt onderzoek en opleidingen op het gebied van wijnbouw en vinificiatie. Het heeft er in grote mate aan bijgedragen dat de D.O. zich heeft ontwikkeld tot een producent van een zeer grote diversiteit aan wijnen, zoals er maar weinig in Spanje zijn. Dientengevolge maakt Navarra tegenwoordig zowel rode -, witte –, rosé – als Moscatelwijn van hoge kwaliteit. 

 

Principe Ediciòn Blanca Principe de Viana - DO Navarra


€ 9,95


Verpakt per 6 flessen: € 59,70
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Principe de Viana Chardonnay Principe de Viana - DO Navarra

Nu slechts:
€ 6,99
Normaal: €7,95
Uw voordeel: 12%

Verpakt per 6 flessen: € 41,94
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn