Rosell Gallart - DO Cava (Penedès)

Rosell Gallart is een klein familiebedrijf met een jaarproduktie tussen de 16000 en 24000 flessen, al naargelang de oogst.

DO Penedès. ( Catalonië ). Een van de grote producentenregio’s van Spaanse wijnen. De wijnbouwers worden er gedreven door de opbrengsten van de verschillende cava-variëteiten en excellente rendementen ( met behoud van kwaliteit !!) van de vele franse variëteiten die hier aangeplant zijn. Wij kozen een bodega die gelegen is in het Massif Garaf een natuurpark, dicht bij zee, dat wordt gekenmerkt door een ondergrond van voornamelijk kalksteen.

DP Penedès : Penedès wordt al lange tijd geassocieerd met vooruitstrevende wijngaarden en wijnmakerijen. In de jaren ’70 van de 20e eeuw was het het eerste gebied in Spanje dat roestvrijstalen materiaal en koudevergisting gebruikte. Sinds die tijd maken de producenten in Penedès prachtige moderne wijnen door inheemse – en Franse druiven met elkaar te blenden. 
De producenten worden geholpen door de variatie in hoogtes, landschappen en microklimaten waardoor veel verschillende druivensoorten het hier prima doen. Recentelijk is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het terughalen van oude inheemse soorten, naar de ontwikkeling van geïntegreerde en biologische wijnbouwtechnieken en is er geëxperimenteerd met nieuwe druivensoorten en diverse plantdichtheden. In de belangrijkste stad van het gebied, Vilafranca del Penedès, is een wijnmuseum gevestigd.

 

Serra d'Or Classic


€ 18,70


Verpakt per 6 flessen: € 112,20
Lees meer over dit artikel
Overzicht cava
Serra D'Or Pinot Noir Reserva Brut Nature


€ 18,70


Verpakt per 6 flessen: € 112,20
Lees meer over dit artikel
Overzicht cava
Cava Rosell Gallart Reserva Brut Nature


€ 13,90


Verpakt per 6 flessen: € 83,40
Lees meer over dit artikel
Overzicht cava