Viña Costeira - D.O. Ribeiro

Costeira is steeds vastberaden voortrekker geweest van het moderniseren van wijntechniek en doordacht beleid in de wijngaard. Op die manier hebben ze ervoor gezorgd dat in D.O. Ribeiro steeds meer kwaliteitswijnen worden gemaakt. Zelf blijft deze bodega onbetwiste referentie voor goede Treixadura-wijnen. Bodegas Viña Costeira werd gesticht in 1968, twee jaar later werden de eerste Ribeiro wijnen op de markt gebracht. Sinds die tijd is Viña Costeira symbool voor kwaliteit in Gallicië. 

Ribeiro ligt in de provincie Orense, bij de Miño-rivier die wat verderop de grens vormt tussen Spanje en Portugal.

De wijngaarden liggen in dezelfde provincie, de meeste in de valleien van de Miño, de Avia en de Arnoya. Ze zijn in terrasvorm aangelegd, op zanderige, alluviale bodems op een ondergrond van graniet, die kenmerkend is voor dit deel van Spanje. Ribeiro ligt  landinwaarts, wat verder van de Atlantische Oceaan en heeft een gematigd klimaat.  De Miño brengt winden mee uit Portugal waardoor de vochtigheidsgraad hier redelijk hoog is en het iets koeler is dan in de naburige D.O. In de zomer stijgt de temperatuur tot 36ºC, in de winter kan het -4ºC vriezen. Het jaarlijks gemiddelde bedraagt 15ºC. Gemiddeld valt er 800 tot 1000 mm regen en de zon schijnt 1800 uur per jaar. 

De belangrijkste druif is ongetwijfeld de witte Treixadura. Onder invloed van Vinitocola de Ribeiro (een goed geleide coöperatieve!) is de regio uit het dal van de massaproduktie gekropen en maakt  men nu mooie wijnen van deze druif, dikwijls gemengd met andere Gallicische druiven (denk aan Albariño, Loureira, Torrontes en ook de Godello uit Bierzo).


 

Amadeus Treixadura Viña Costeira - D.O. Ribeiro


€ 13,85


Verpakt per 6 flessen: € 83,10
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Tamborá Godello Viña Costeira - D.O. Ribeiro


€ 12,30


Verpakt per 6 flessen: € 73,80
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn
Costeira Colecciòn Viña Costeira - D.O. Ribeiro


€ 12,90


Verpakt per 6 flessen: € 77,40
Meer over deze witte wijn
Overzicht witte wijn