Finca San Blas Vino Dulce (0.50L)

€ 29,80

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Over dit artikel

50% Merseguera, 50% Chardonnay. 24 maanden op nieuwe Franse eiken vaten. 

Botrytis Cirenea ( edelrot ) is sowieso al een uitzonderlijk natuurlijk fenomeen dat in de meeste wijngebieden gewoon niet voorkomt wegens afhankelijk van verschillende factoren die echt perfect moeten samenvallen ( oa. ochtendmist door de nabijheid van een natuurlijke waterloop, een voldoende stevige middagzon om de mist te verdrijven, etc... ). Op Finca San Blas komt het gemiddeld slechts om de 7 à 8 jaar voor. Maar als het lukt, is het resultaat...fantastisch.

2013 was een jaar met een stormachtige, relatief frisse zomer in Utiel-Requena. September was koel en regenachtig, met frequente mist over de geselecteerde percelen. De Botrytis ontwikkelde zich in de loop van de maand oktober.

De druiven werden zacht geperst gedurende 12 uur. Daarop volgde een natuurlijke gisting in 2de jaars eiken vaten die duurde tot eind september 2014 ( bijna een jaar dus ). Daarna rijpte de wijn nog ongeveer 15 maanden 'sur lies' verder op diezelfde eiken vaten.

Intense aroma's van rijp fruit op siroop ( denk aan rijpe perzik ) , honing, gedroogde abrikozen, ananas, saffraan, marsepijn, witte bloemen, noten en rozijnen. Het zoet is mooi in balans met de zuren, zodat de wijn voldoende fris blijft. Rond, zalvend en toch fris dus !

Perfect bij zoete nagerechten, foie gras of bij wijze van contrast: blauwgeaderde schimmelkazen.

Jaar
2013
Rijping op vat
24 maanden op nieuwe Franse eiken vaten
Op dronk zeker tot
2025

€ 29,80

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over dit artikel? Stel ze gerust

Deel dit artikel

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering vanaf 100€

Gelijkaardige wijnen geselecteerd door onze specialisten