Over ons

Xpertvinum is gepassioneerd door Spaanse topwijnen en exclusieve sherry’s. En die passie willen we met jou delen. We laten je kennismaken met het allerbeste wat Spanje te bieden heeft. Dat alles tegen een eerlijke, correcte prijs.

Om topkwaliteit aan te bieden, gaan we ver. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Xpertvinum gaat zelf langs bij verschillende bodega’s om te proeven, te vergelijken en grondig te evalueren. We hebben nergens contractuele bindingen en kennen geen afnameverplichtingen. We kiezen alleen wijnen die ons écht kunnen overtuigen. Zodat jij thuis kan genieten van een mooie kwaliteit in elk segment.

Kwalitatieve wijnen en sherry’s hoeven heus geen fortuin te kosten. Daar zijn we bij Xpertvinum van overtuigd. Daarom gaan we steevast voor een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding. We blijven dan ook zoeken naar die regio’s en die kleinere, familiale producenten die kwaliteit combineren met correcte, competitieve prijzen.

Passie en kwaliteit kenmerken dus het verhaal van Xpertvinum. Dat verhaal begon in 2004, toen drie aficionado’s met een gedeelde fascinatie voor wijn de handen in elkaar sloegen: Jan Verbruggen, Mil Demessemaekers en Miel Dons. Doorheen de jaren kwamen daar nog twee enthousiaste partners bij: Wim Dons en last but certainly not least Wim Casteur, gepassioneerd wijnfanaat, docent en autoriteit op het gebied van sherry en de nieuwe, ongemeen boeiende lichting stille wijnen uit Jerez.

Het afgelopen decennium bleef Xpertvinum groeien. Zo breidde het aanbod aan wijnen en sherry’s uit, en werd een nieuw magazijn gezocht - en gevonden en een vinoteka gebouwd. Vandaag kijkt Xpertvinum vol vertrouwen vooruit, klaar om de passie voor topwijnen en sherry’s met nog meer liefhebbers te delen.