Ribera del Duero revisited !
Nu slechts:
€ 115,00
Normaal: €127,05
Uw voordeel: 9%
Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Over dit pakket

Ribera del Duero één van Spanje's meest bekende wijnstreken, met mytische bodega's en gerenommeerde wijnen. Samen met Rioja vormt het de bakermat van de Tempranillo. Of, zoals de Ribera-variant genoemd wordt : Tinta del Païs of Tinto Fino. De DO ( Denominaciòn de Origen ) strekt zich uit over een afstand van ongeveer 115 km, van de Provincie Valladolid in het westen tot de provincie Soria in het oosten, dicht bij de bron van de Duero -de rivier die aan de basis ligt van de naam van de DO. In vergelijking met Rioja kent Ribera een harder, continentaler klimaat : lange, koude winters en korte, hete zomers. Met soms temperatuurschommelingen van 50°C op één dag ! Bovendien zijn de meeste wijngaarden gelegen op een hoogte tussen 700m en 1000m. Het korte zomerseizoen en de dikwijls koude nachten zorgen voor een tragere, evenwichtige rijping van de druiven. Voor rode wijn schrijft de DO een minimum van 75% Tempranillo voor, maar gezien het ' terroir ' wordt er meestal in monocépage gewerkt. Ribera's stijl is er één van vollere, krachtige wijnen, met levendige zuren en ferme tannines die we wijnen een typische struktuur geven. Gezien de het grillige karakter van het klimaat, kunnen er grote verschillen zijn tussen de jaargangen. En is de locatie van de wijngaard van enorm belang.

Maar ook binnen de regio zijn er verschillen. In het oostelijke deel - in de provincie Soria - zijn de wijngaarden nòg hoger gelegen ( tot meer dan 1000m ), is het klimaat nog wat strenger, de bodem armer en is een opmerkelijk deel van de wijngaarden aangeplant met oude, niet-geënte pre-Phylloxerastokken. Zijn de wijnen uit het centrum en westen van de regio makkelijkheidshalve de 'klassieke' expressieve Ribero's te noemen, dan zijn die uit het oosten eerder geknoopt, wat delicater,...

Maar natuurlijk is the proof of the pudding...en hebben wij voor u een proefpakket samengesteld met telkens 3 wijnen uit zowel het westen ( Prios Reserva en de 2 wijnen van Rafa Assenjo Arranz ) als uit het oosten ( een instapwijn van het ondertussen beroemde Dominio de Atauta en twee wijnen van Bodegas Antidoto, het nieuwe wijnhuis van Bertrand Sourdais, El Vigneron de las Tierras de Soria ). Aan u om te proeven en te oordelen wat uw favoriete stijl is !

 

 

Dit pakket delen

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering vanaf 100€

6 items in dit pakket