60% Merlot, verder Syrah, Petit Verdot en Tintilla de Rota. 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken vaten (medium-toasted) die reeds twee jaar gebruikt worden. Tussen 3500 en 5000 kg druiven per hectare, geoogst met de hands (en 's nachts, om oxidatie te vermijden). Elke variëteit wordt apart gevinifieerd in inoxen cuves. Een korte, koude maceratie (aan 5°C) en daarna 20 dagen gisting aan minutieus gecontroleerde temperaturen met intervallen van 15 tot 25°C. De wijn wordt noch gefilterd noch geklaard. Zeer intense, onderbouwde neus van rijp, rood fruit, kruid, cacao en koffie. Krachtig, met mooi verweven tannines. te schenken à 17°C.
Deze Garum kan verschillende gerechten aan : stoofschotels, rijstschotels met vlees, mediterrane gerechten met gegrild vlees, barbecues met hoogwaardige producten, rood vlees, wild, schapenkaas zoals Pecorino. Ook lekker bij bijvoorbeeld een stevige lasagne.
In 2002 startte Luis Pérez Rodrigues, professor-oenoloog aan de universiteit van Cadiz, een familiaal project op, met als voornaamste doel de aloude traditie van het wijnmaken in de regio rond Jerez de la...
Meer over deze bodega ›Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.
€ 17,85
Verpakt per 6 flessen: € 107,10 Meer over deze rode wijn€ 23,60
Verpakt per 6 flessen: € 141,60 Meer over deze rode wijn€ 13,80
Verpakt per 6 flessen: € 82,80 Niet op voorraad Beschikbaar: 30/01/2021 Meer over deze rode wijn