Gratis levering vanaf 150 euro (in België)

Llanos de Almendro 2012 - Rode wijn uit Ribera del Duero, Spanje - 100% tempranillo - Dominio de atauta

Dominio de Atauta Llanos de Almendro 2012

Verkoper
Dominio de Atauta
Normale prijs
€119,00
Aanbiedingsprijs
€119,00
Normale prijs
Eenheidsprijs
per 
Incl. BTW Verzendkosten worden berekend bij het afrekenen.

100% tempranillo (lokaal: tinto fino). Het Llanos de Almendro perceel bestaat uit een 1,2 meter dikke toplaag zand en rivierstenen. Het is het armste stuk wijngrond uit de streek. Tegelijk heeft het ook het warmste microklimaat in de zomer (na meestal heel koude, lange winters) wat maakt dat de druiven hier traag kunnen rijpen en complexiteit opbouwen. 16 maanden op Franse eiken vaten. 

Elegant, veellagig boeket van rijp rood fruit en braambessen, verweven met zoethout en een balsamische toets. Dezelfde accenten ontwikkelen zich in een rijke smaak, mooi gestructureerd, met fijne tannines en een heerlijk lange afdronk.

Gaat perfect bij wit en rood vlees, geroosterd lam, een stoofpotje met vlees, rijpe kazen, zoutige sauzen en rijstschotels met de voor de streek typische zwarte truffel.

Specificaties

Druiven
["Tempranillo"]
Serveertemperatuur
16-18°C
Op dronk tot
2032

Over de bodega

Dominio de Atauta in Ribera del Duero

Dominio de Atauta

De regio van Soria herbergt de geïsoleerde vallei van Atauta. Deze vallei kan je vanuit wijnmakersstandpunt gerust een etnografisch juweel noemen. Je vindt er pre-Phyloxerrastokken en een unieke, oude kloon van de temp...