Gratis levering vanaf 150 euro (in België)

La Barajuela 2013 - saca 2018 0.375L | Unieke witte wijn uit Jerez, Spanje - palomino fino - Luis Pérez

La Barajuela Fino 2013 - saca 2018 0.375L

Verkoper
Bodegas Luis Pérez
Normale prijs
€40,95
Aanbiedingsprijs
€40,95
Normale prijs
Eenheidsprijs
per 
Incl. BTW Verzendkosten worden berekend bij het afrekenen.

100% palomino fino van de El Corregidor wijngaard in het hart van de pago Carrascal. Geoogst in 2013 en gebotteld in 2018. De bodem bestaat er uit dunne lagen die als een pak kaarten op elkaar zijn gestapeld, vandaar de naam Barajuela. Stokken van meer dan 40 jaar oud. De oogst gebeurt in verschillende beurten, de ‘tries’, die telkens voor een andere wijn worden gebruikt. De druiven voor deze Barajuela, de derde trie, worden enkele dagen gedroogd in de zon (asoleo) om het suikergehalte op te drijven. Door deze intensieve behandeling kan men een sherry maken zonder de basiswijn te versterken. De most gaat ongefilterd in de vaten waar hij verder gist zonder echte temperatuurcontrole. Na de gisting wordt dan beslist of de wijn verder onder flor of oxidatief zal rijpen. De wijn die geselecteerd is voor deze fino wordt dan overgeheveld in vaten die meer dan gemiddeld gevuld worden om de flor niet de kans te geven het karakter van de wijngaard te overstemmen.

Vol, rond, complex. Hints van rijpe appels, meloenen, kruid, gist, … De aroma's van de flor zijn nog steeds ingetoomd, maar veel duidelijker present dan bij de eerste 2 saca's. Even complex in de mond, met een mooie spanning tussen zilt, mineraliteit, fruit en een enorme lengte.

Specificaties

Druiven
["Palomino Fino"]
Serveertemperatuur
8-10°C
Op dronk tot
2023

Over de bodega

Wijnhuis van Bodegas Luis Pérez in Jerez

Bodegas Luis Pérez

In 2002 startte Luis Pérez Rodrigues, professor-oenoloog aan de universiteit van Cadiz, een familiaal project op, met als voornaamste doel ...