La Barajuela 2013 (37.5 cl) - saca 2018
Luis Pérez - Tierra de Cadiz

"The third bottling of the 2013 Fino La Barajuela was bottled in 2018, and it's clearly showed on the label. They think this is the style of a Dos Palmas. The wine was bottled after five years in cask under flor, and there is a lot of concentration of all the components, and the freshness here is not from acidity but from minerality. There are notes of yeasts, esparto grass, green almonds and a touch of spice. The palate is sharp as a knife, with great pungency and a drying sensation in the finish. A stony and very unique Fino. 1,000 half bottles were filled in November 2018."
Luis Gutiérrez in the Wine Advocate - 96 ptn Parker


€ 37,95

Gratis verzending vanaf €50 (In België)
Levering: 2 - 3 dagen

Over deze sherry

100% Palomino van de El Corregidor wijngaard, het hart van de pago Carrascal. Oogst 2013, gebotteld in 2018 ( het is de 3de saca - het fi. De bodem bestaat er uit dunne lagen die als een pak kaarten op elkaar zijn gestapeld (vandaar de naam Barajuela). Stokken van meer dan 40 jaar oud. De oogst gebeurt in verschillende "tries" , die telkens voor een andere wijn worden gebruikt. De druiven voor deze  Barajuela (3de trie) worden enkele dagen gedroogd in de zon om het suikergehalte op te drijven, gezien deze sherry NIET wordt versterkt . De most wordt ongefilterd in vaten gegoten waar hij verder gist zonder echte temperatuurcontrole. na de gisting wordt dan beslist of de wijn verder biologisch of oxidatief rijpt. De wijn geselecteerd voor deze fino wordt op zijn beurt overgeheveld in vaten meer die dan gemiddeld gevuld worden om de flor niet de kans te geven het karakter van de wijngaard te overstemmen.

Vol, rond, complex. Hinten van rijpe appelen meloenen, kruid, gist...de aroma's van de flor zijn nog steeds ingetoomd, maar veel duidelijker present dan bij de eerste 2 saca's. . Even complex in de mond, met een mooie spanning tussen zilt, mineraliteit, fruit...en een enorme lengte.

 

Jaar
2013
Type
Rijping op vat
5 jaar onder flor in gebruikte sherryvaten
Op dronk zeker tot
2023
Luis Pérez - Tierra de Cadiz
Luis & Willy Pérez
Luis & Willy Pérez

 

 

 

 

 

In 2002 startte Luis Pérez Rodrigues, professor-oenoloog aan de universiteit van Cadiz, een familiaal project op, met als voornaamste doel de aloude traditie van het wijnmaken in de regio rond Jerez de la...

Meer over deze bodega ›

€ 37,95

Gratis verzending vanaf €50 (In België)
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over deze sherry? Stel ze gerust

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering in België vanaf 50€

Gelijkaardige wijnen geselecteerd door onze specialisten

La Barajuela 2016 Luis Pérez - Tierra de Cadiz

€ 65,75

Meer over deze sherry
Fino Caberrubia Saca II Luis Pérez - Tierra de Cadiz

€ 21,50

Meer over deze sherry
Manzanilla Maruja Juan Piñero - DO Jerez-Manzanilla

€ 13,80

Meer over deze sherry
Fino Camborio en rama Magnum Juan Piñero - DO Jerez-Manzanilla

€ 49,80

Meer over deze sherry
La Sacristia AB (37,5 cl) Antonio Barbadillo Mateo - D.O. Jerez-Manzanilla

€ 18,70

Meer over deze sherry
Urium Fino Mons en Rama (50 cl) Urium - DO Jerez-Manzanilla

€ 16,80

Meer over deze sherry