La Sacristia AB (37,5 cl)

€ 18,70

Gratis verzending vanaf €50 (In België)
Levering: 2 - 3 dagen

Over deze sherry

100% Palomino. Deze manzanilla "en rama" is een specifieke selectie van oude manzanilla uit de bodega van Francisco Yuste (saca 2015) en Bodegas Orlean (saca2018).  "En rama" betekent dat deze wijn werd gebotteld met een minimum aan filtering en stabilisatie, zodat hij kan gedronken en geproefd worden in zijn meest natuurlijke staat en met bewaring van alle organoleptische kenmerken. 

Alhoewel meestal aanbevolen wordt om sherry en rama "vers" te drinken - lees: zo kort mogelijk na botteling - is het net de ervaring van Antonio Barbadillo dat deze wijnen bij correcte bewaring een mooie, elegante veroudering kunnen ondergaan. Aan u om te ontdekken !

In tegenstelling met wat je van een manzanilla zou verwachten (bleke kleur) , is deze La Sacristia bijna goudgeel. Bijzonder krachtige neus met een even bijzondere combinatie van amandelnoten, gist, camomille en algen, met een speciefieke ziltigheid. Brede en mondvullende smaak, fris en krachtig met een mooie, bittere toets.

8 jaar solera + 1 jaar op fles.

Serveren à +/- 8°C.

Een ideale begeleider van allerlei tapas, maar vooral van Iberische Ham (Bellota), gegrilde groenten, artisjok, pulpo (octopus)... Je kan combineren met nagenoeg elk vis, of schaaldieren gerecht, koud, gestoomd of geroosterd: gegrilde gambas, visstoofpotjes, gemarineerde haring/mosselen, baars in zoutkorst... Deze AB is ideaal bij sushi.

Type
Rijping op vat
solera van 8 jaar
Antonio Barbadillo Mateo - D.O. Jerez-Manzanilla

Antinio Barbadillo Mateo is erfgenaam van bodegas Barbadilo, de grootste sherryproducent in Sanlúcar de Barrameda. Hij heeft zich uit het bedrijf teruggetrokken om onder de naam "Sacristia AB" een top-kwaliteit manzanilla "passada en rama" te...

Meer over deze bodega ›

€ 18,70

Gratis verzending vanaf €50 (In België)
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over deze sherry? Stel ze gerust

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering in België vanaf 50€

Gelijkaardige wijnen geselecteerd door onze specialisten

Manzanilla Maruja Juan Piñero - DO Jerez-Manzanilla

€ 13,80

Meer over deze sherry
Fino Camborio en rama Magnum Juan Piñero - DO Jerez-Manzanilla

€ 49,80

Meer over deze sherry
Urium Fino Mons en Rama (50 cl) Urium - DO Jerez-Manzanilla

€ 16,80

Meer over deze sherry
Urium Amontillado Clasico Urium - DO Jerez-Manzanilla

€ 31,70

Meer over deze sherry