Solear en Rama saca Invierno 2016 - 37.5cl

€ 15,95

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Over dit artikel

100% Palomino. Deze Solear en rama ( botteling met minimale filtering en stabilisatie ) wordt 4 keer per jaar gebotteld - lees : 4 saca's per jaar, één per seizoen. Elke botteling reflecteert dan ook de kenmerken van het seizoen. In de zomer bijvoorbeeld is de flor iets dunner dan in de lente of herfst en heeft een iets kleinere invloed op de sherry.   Deze is de saca van winter 2016 - minder invloed van de flor dus. Door ' en rama ' te bottelen behoudt de wijn zijn specifieke kenmerken en kan hij nog evolueren op fles en aan complexiteit en aroma's winnen.

Intense en eerder wilde aroma's van zilte zeelucht, stro, met hinten van limoen en boenwas. Iets droger dan de primavera saca. Complex in de mond, kruidig en beetje bitter, met een stuivende ziltigheid. Smaken van olijven, gedroogde bloemen,...sappig, ook in de afdronk.

 

 

Jaar
2016
Type
Rijping op vat
solera van 8 à 9 jaar

€ 15,95

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over dit artikel? Stel ze gerust

Deel deze sherry

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering vanaf 100€

Gelijkaardige wijnen geselecteerd door onze specialisten