Urium Palo Cortado Clasico

€ 34,50

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Over deze sherry

100% Palomino. Palo Cortado is een eerder complexe oenologische zeldzaamheid. Hij komt voort uit wijnen die oorspronkelijk bestemd waren voor fino's of manzanilla's, maar waarvan de florwerking niet naar wens verliep. Op een gegeven moment beslist de capataz ( de wijnmeester in een sherry-bodega ) om de wijn te versterken en verder oxidatief te laten verouderen. Een Palo Cortado combineert dan ook de fijnheid van een amontillado met de aromatische kracht van een oloroso.

Kastanjebruin, met een krachtig doch delicaat bouquet vol complexe aroma's van hazelnoten, appelsienzeste, marmelade en boter. Vol en rond van smaak met een blijvende, bijzonder zachte afdronk.

+/- 20 jaar oud ( solera )

Serveren à 12 - 14°C.

Wellicht de meest complete volle maaltijd begeleider, de wijn heeft nog een flinke dosis glycerine en zuren die niet opgebruikt zijn door de flor, ze zijn excellent bij: ham, venusschelpen ( almejas), gedroogd fruit, noten, gegrild vlees, vetrijke vis ( makreel, sardines), zelfs praliné chocolade.

Maar Palo Cortado is op zichzelf verrassend lekker als after dinner drink, rustig achterover leunend te savoureren...( ter vervanging van cognac of whisky, met een gelijkaardige complexiteit, maar de helft aan alcohol inhoud ), eventueel begeleid door een Cubaanse sigaar...

El Reino de Leon combineert dit bvb. met: champignons gevuld met gambas en een peterselie mayonnaise.


€ 34,50

Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over deze sherry? Stel ze gerust

Deel deze sherry

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering vanaf 100€

Gelijkaardige wijnen geselecteerd door onze specialisten