Urium PX Clasico

€ 36,85

Gratis verzending vanaf €50 (In België)
Levering: 2 - 3 dagen

Over deze sherry

100% Pedro Ximénez. Deze bijzonder zoete wijn is gemaakt van druiven die doorgaans afkomstig zijn van de Montilla Moriles-regio ( Còrdoba ) en die na de oogst 2 weken in de zon worden gedroogd. De overgebleven ' rozijnen ' worden geperst om de gisting te laten opstarten. Deze gisting wordt echter bijna onmiddellijk gestopt door toevoeging van alcohol ( tot 15% Vol.), waardoor we een natuurlijk zoete wijn krijgen. 

Daarna gaat de wijn in een solera waar hij tientallen jaren kan rijpen tot een zeer complexe wijn en verder kan concentreren tot suikergehaltes van 400gr. per liter. Niettegenstaande deze indrukwekkende suikergehaltes vormen de fenomenale zuren een tegengewicht waardoor de Pedro Ximénez een zekere frisheid bewaart.

Een intens donkere, mahoniehouten kleur met een weelderig bouquet van dadels, gedroogde vijgen, rozijnen, honing en duidelijke toetsen van koffie, cacao en tiramisù. Rijk en romig in de mond met voldoende restzuren een eindeloos lange afdronk met toastimpressies.

Solera van 20 jaar.

Serveren tussen 8 à 12°C, naar keuze - koudere temperatuur zorgt voor minder stroperigheid, warmere temperatuur duwt de aroma's nog meer omhoog.

Een perfecte topping van vanille ijskreem, maar ook excellent bij bittere chocolade ( noir de noir ), citrus desserts, of als contrast combineer je deze erg zoete wijn met zoute blauwe kazen ( Cabrales, Rocquefort...), en natuurlijk is Pedro Ximenez ook een dessert op zichzelf.

Type
Rijping op vat
solera van meer dan 20 jaar
Urium - DO Jerez-Manzanilla

Eén van de kleinste bodega's uit de regio, gelegen pal in het centrum van Jerez de la Frontera, in de zogenaamde ' Calle Muros', net buiten de oude stadsmuur die het historische centrum omringde.

Deze bodega is eigendom van Alonso Ruiz en...

Meer over deze bodega ›

€ 36,85

Gratis verzending vanaf €50 (In België)
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over deze sherry? Stel ze gerust

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering in België vanaf 50€

Gelijkaardige wijnen geselecteerd door onze specialisten

Urium Fino Mons en Rama (50 cl) Urium - DO Jerez-Manzanilla

€ 16,80

Meer over deze sherry
Urium Amontillado Clasico Urium - DO Jerez-Manzanilla

€ 31,70

Meer over deze sherry
Urium Palo Cortado Clasico Urium - DO Jerez-Manzanilla

€ 34,50

Meer over deze sherry
Urium Oloroso Clasico Urium - DO Jerez-Manzanilla

€ 24,80

Meer over deze sherry