El Muelle de Olaso

€ 12,90

Verpakt per 6 flessen: € 77,40
Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Over deze wijn

100% Palomino Fino. Wijnstokken zijn aangeplant op Albariza Barajuela, bij wijnmakers gekend om z'n laminaatstructuur van verschillende op elkaar gestapelde kalklagen. Wat maakt dat de stokken harder moeten werken om hun wortels door de kalklagen te krijgen. Minder opbrengst, dikkere schil, krachtigere, meer geconcentreerde most zijn het resultaat. Het droge micro-klimaat van El Coregidor verstrekt de concentratie nog verder. De druiven worden geplukt in een periode van ongeveer 2 maanden, cluster per cluster, naargelang de rijpheid. De eerste, minst goede clusters worden verwerkt voor een plotbrandy, de tweede reeks voor deze Olaso, de derde voor Barajuela Fino en Barajuela Oloroso. 80% wordt direct gegist in inoxen tanks, 20% wordt eerst in de zon gelegd en gist daarna op sherryvaten. Eens gemengd, rijpt de finale wijn verder nog een zestal maanden verder 'op lies'.

Volle, bijzonder zachte aroma's van verse appel en peer, tropisch fruit tegen de onmiskenbare mineraliteit en ' het stro ' dat zo typisch is voor Carrascal Palomino ( ook bij de sherry's ). Laag in zuren ( maar evenwichtig ! ), met een bijzondere, zachte textuur. 

Past bij oesters, kreeft, garnalen, inktvis,... Vette, zachte kazen. Gerechten met nootmuskaat, gember,..bij asperges...

Jaar
2018
Type
Lekker bij
Op dronk zeker tot
2023

€ 12,90

Verpakt per 6 flessen: € 77,40
Gratis verzending vanaf €100
Levering: 2 - 3 dagen

Vragen over deze wijn? Stel ze gerust

Verrassend veelzijdig

Het aanbod van Xpertvinum is verrassend veelzijdig. We houden het niet bij wijnen alleen, maar gaan ook op zoek naar exclusieve sherry’s en verrassende cava’s. Kortom: bij ons ontdek je het beste uit de bodega’s.

De voordelen van Xpertvinum

  • Het beste uit de Spaanse bodega's
  • Alleen topwijnen en sherry’s
  • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Zorgvuldig geselecteerd
  • Gratis levering vanaf 100€

Gelijkaardige wijnen geselecteerd door onze specialisten

La Barajuela Raya (botteling Xpertvinum) Luis Pérez - Tierra de Cadiz

€ 38,80

Verpakt per 6 flessen: € 232,80
Meer over deze witte wijn