Gratis levering vanaf 150 euro (in België)

La Hacienda de Doña Francisca 2020 | Witte wijn uit Càdiz, Spanje - palomino fino - Callejuela

La Hacienda de Doña Francisca 2021

Verkoper
Callejuela
Terroirwijn uit Jerez
Normale prijs
€17,20
Aanbiedingsprijs
€17,20
Normale prijs
Eenheidsprijs
per 
Incl. BTW Verzendkosten worden berekend bij het afrekenen.

100% palomino fino. De wijngaard, La Callejuela, is een deel van Pago de Hornillo net buiten Sanlúcar de Barrameda en ligt vlakbij de bodega. De oriëntatie is zuid/zuid-west met een directe impact van de Poniente (vochtige en koele westenwind), waardoor het alcoholgehalte beperkt blijft tot 12%. De bodem is pure Albariza de Tosca Cerrada (rotsige kalk) en  zorgt voor een gemiddelde concentratie en gemiddelde mineraliteit. 

93 punten Parker

Houtrijping: 7 maanden onder flor op 100% gebruikte sherry vaten. Ook deze wijn wordt dus niet versterkt. In technische termen noemen we dit een 'sobretabla'. Het is een witte wijn die een statische flor-opvoeding heeft gehad 'in de wachtkamer' voordat deze in de solera zou treden. Hij wordt gebotteld voor hij zou verstrekt worden om sherry van te maken. De rijping op gebruikte houten vaten verdrijft het fruit en legt de mineraliteit en ziltigheid van het terroir bloot, zonder de storende toegevoegde alcohol en zonder houtimpressies achter te laten.

Deze wijn valt niet onder een denominatie en is gewoon een Vino de la Tierra de Cádiz.

Zeer hoog gastronomisch gehalte. Zeer droog mineralig en ziltig. Perfect inzetbaar bij allerhande zeevruchten, kreeften en bijvoorbeeld zachte oesters.

Specificaties

Druiven
["Palomino Fino"]
Serveertemperatuur
10-12°C
Op dronk tot
2026

Over de bodega

Wijngaard van Bodegas Callejuela in Jerez

Callejuela

Callejuela werd in 1980 opgericht door Francisco Blanco Martinez. Hij had 20 jaar lang in de wijngaarden van de regio gewerkt en begon toen mosto te maken die hij als almacenista verkocht aan andere bodega’s. Ondertuss...